Vietnamese 'nems' met varkensvlees

Ingrediënten

  • 50 vierkante of ronde rijstvellen
  • 400 gr varkensvlees
  • 100 gr sojavermicelli (Suzi Wan)
  • 100 gr zwarte paddenstoelen (Suzi Wan)
  • 50 gr sojascheuten
  • 50 gr wortel, in jullienne
  • 50 gr ui
  • 1 el vissaus
  • 1 el sojasaus
  • 1 th lepel suiker
  • peper en zout
  • 4 stengels lente-ui, in ringetjes gesneden
Beginner
8 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hapje

Bereiding

  1. Maal het vlees in de keukenmachine of snij fijn. Was de paddenstoelen en leg ze een uurtje te weken in lauw water. Week het engelenhaar 10 minuten in heet water. Hak de ui, de wortel en de champignons heel fijn, of maal ze in de keukenrobot.

  2. Meng ui, vlees, paddenstoelen, engelenhaar, wortel, sojascheuten, de gesneden lente-ui, ei, vissaus, sojasaus, suiker en wat peper en zout tot een homogene massa. Zet een kom met heet water klaar en dompel hier één voor één de rijstvellen in onder.

  3. Leg het rijstvel met de punt naar je toe, leg een rolletje vulling horizontaal in het midden, vouw de buitenste punten naar binnen en rol het velletje diagonaal op. Ga zo door tot alle rijstvellen gevuld zijn.

  4. Frituur de nems knapperig goudbruin en gaar in hete plantaardige olie op 160-180°C. Om een krokant effect te hebben, moet je ze 2 keer bakken, 1 keer 4 min. en laten afkoelen, een 2de keer opnieuw 4 min.

  5. Serveer de gebakken nem op een slablad met enkele muntblaadjes. Dip ze in de nemsaus of loempiasaus van Suzi Wan.

4
Average: 4 (1 vote)