Soepje van vongole

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 1 zoete ui
  • 3 tenen look
  • 2 takjes tijm
  • 600 g aardappelen (loskokend)
  • 60 ml droge witte wijn
  • 1 l visbouillon
  • 150 dl room

voor de vingerkommetjes

  • 4 blaadjes laurier
  • 4 takjes tijm
  • 1 citroen

voor de afwerking

Het lievelingsgerecht van Ivan Pecnik! Ivan is een grote visliefhebber. Als kind ging hij altijd op reis naar Bretagne, waar ze verse vis aten. Met soepje met venusschelpen doet Sofie hem dus zeker plezier. Hoewel dit soepje zeer simpel is, is het superlekker. Ideaal voor wie weinig tijd heeft!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Glutenvrij

Bereiding

  1. Pel de ui en snij fijn. Pel ook de tenen look en snij of plet fijn. Schil en snij de aardappelen in kleine blokjes (0,5cm).

  2. Smelt een klontje boter. Stoof de look en ui in de gesmolten boter. Stoof de aardappelen mee aan. Kruid met peper, zout en een takjes tijm.

  3. Blus met de visbouillon en laat 20 minuten pruttelen onder deksel.

  4. Spoel de vongole goed onder koud water. Zo verwijder je het zand. Tip: zijn ze voor het spoelen open? Tik er dan op. Bewegen ze niet, dan zijn ze slecht. 

  5. Snij voor de afwerking de lente-uitjes, bieslook en peterselie fijn.

  6. Zet het vuur zeer hoog. Voeg de vongole, witte wijn en room toe. Plaats het deksel op de pot en laat kort opkoken tot de vongole open zijn (1 à 2 minuten). 

  7. Strooi op het laatste moment alle verse kruiden en lente-ui over de soep.

  8. Giet uit in kommetjes. Kruid met zwarte peper en serveer. 

  9. Voor de vingerkommetjes: vul de kommetjes met lauw water. Doe in elk kommetje een blaadje laurier en een schijfje citroen.

0

Nog geen stemmen