Steak champignon

Ingrediënten

  • 4 steaks
  • peper en zout
  • 100 gr Parijse champignons
  • 100 gr pieds de moutons
  • 100 gr cantharellen
  • 100 gr shiitake
  • 125 gr spekblokjes
  • 1 salieblaadje
  • boter
  • ½ dl whiskey
  • 1 dl water
  • 1½ dl sojaroom
  • 1 el PH rundsbouillon
  • bintjes aardappelen
  • 1 bussel waterkers
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kruid beide kanten van het vlees met peper en zout. Smelt de boter en bak de steaks goudbruin. Ongeveer 2’ langs beide zijden.

  2. Versnijd de champignons en bak ze samen met de spek in dezelfde pan van de steaks en dit gedurende 5’. Kruid met peper en zout en voeg de fijngehakte salie toe.

  3. Snij de aardappelen in pommes pont neuf. Blancheer ze voor in frituurvet van 160°.

  4. Blus de champignons met whiskey en voeg er het water, de bouillon en sojaroom aan toe. Kruid met peper.

  5. Bak de frietjes voor een tweede keer.

  6. Serveer de steaks met de pommes pont neuf en waterkers.

5
Average: 5 (2 votes)