Ketchup van champignons, gemarineerde champignon, Ganda ham en pladijs
Ingrediënten
-
1 bakje champignons
-
viskruiden
-
1 ei, losgeklopt
-
koolzaadolie
-
limoensap
-
aardappelkruiden
voor de ketchup
-
2 bakjes champignons
-
1 l groentebouillon
-
sap van 1 limoen
-
2 blaadjes laurier
-
½ th lepel cayennepeper
-
1 th lepel foelie
-
1 th lepel kaneel
-
3 th lepels suikerriet
-
2 el appelazijn
Bereiding
Smeer de pladijs in met losgeklopt eiwit, paneer in panko en aardappelkruiden.
Ketchup: snij de champignons in dunne plakjes en kook ze gaar in de groentebouillon met het limoensap gedurende 30 min. Voeg al de kruiden toe, de suiker en de azijn en laat nog ½ uur rustig pruttelen. Breng op smaak met fijngesneden dragon, kervel en oestersaus.
Snij dunne plakjes van de rauwe champignons en marineer deze kort met koolzaadolie en limoensap. Breng op smaak met aardappelkruiden.
Serveer met de krokant gebakken pladijs, gebakken op de kruimkant, en gekruid met viskruiden. Werk het bord af met een plakje Ganda ham.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be