Volkoren cappellini met vegetarische bolognaisesaus
Ingrediënten
-
400 gr volkoren cappellini pasta
-
1 courgette
-
1 aubergine
-
1 grote wortel
-
200 gr oesterzwammen
-
5 selderstengels
-
2 l groentebouillon
-
1 kleine venkel
-
enkele teentjes verse look
-
1 sjalot
-
1 ajuin
-
kerstomaatjes
-
peper, tijm en laurier
-
verse kruiden als afwerking
-
verse rozemarijn
-
1 el tomatenpuree
-
200 gr parmezaan (optioneel)
-
paprikapoeder
-
olijfolie
Bereiding
Snij de look, sjalot en ajuin fijn en stoof aan op een zacht vuurtje in olijfolie.
Haal de vezelige draden van de selder met een dunschiller. Snij in fijne stukjes en voeg bij de ajuin. Snij ook de courgette, wortel, aubergine en oesterzwam in fijne blokjes, en stoof ook mee. Roer af en toe eens goed om. Voeg de kerstomaatjes in hun geheel toe.
Kruid met peper. Voeg de groentebouillon toe. Snij ook nog de venkel in blokjes en voeg toe aan de saus. Bind enkele blaadjes laurier en takjes tijm samen op, leg in de kookpot, en bind het touwtje vast aan het oor van de pot.
Kook de cappellini gaar. Voeg een eetlepel tomatenconcentraat, rozemarijn en paprikapoeder toe aan de saus. Giet de cappellini af en serveer met de heerlijke saus, en eventueel Parmezaanse kaas.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be