Ovenschotel met rijst en bolognaisesaus

Ingrediënten

Een ovenschotel is altijd goed. Vul hem eens met bolognaisesaus en rijst. Klinkt gek? Misschien, maar het is wel én makkelijk én lekker!

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt boter in een kookpot en stoof de ajuin en de look aan. Voeg het vlees toe en bak mee aan. Giet de gepelde tomaten erbij. voeg de tomatenpuree, het water en de versneden paprika toe. Kruid met cayennepeper, paprikapoeder, zout en peper en laat een kwartiertje sudderen.

  2. Kook de rijst.

  3. Voeg de bieslook, peterselie en basilicum toe aan de saus en roer door. Bedek de bodem van een ovenschotel met de rijst. Giet de saus hierover en bestrooi met geraspte kaas en zet dit 5 min. onder de grill en serveer.

0
Nog geen stemmen

Rijstovenschotel

1. Werk met runder- en varkensgehakt
2. Gebruik minder paprika
3. Meng de rijst niet met de saus
4. Voeg de kruiden pas op het laatste toe