Chocoladetaart van Jurgen

Ingrediënten

  • 250 gr frambozen

macaron de paris

  • 125 gr amandelpoeder
  • 100 gr eiwit
  • 225 gr bloemsuiker
  • 25 gr bloemsuiker
  • kleurstof

Ganache

  • 340 gr pure chocolade
  • 385 gr room
  • 40 gr ongezouten boter

Chocolademousse

  • 4 eieren
  • 240 gr suiker
  • 330 gr chocolade
  • 650 ml room

brokkeldeeg

  • 250 gr bloem
  • 125 gr boter
  • 1 ei
  • 100 gr suiker

chocoladebiscuit

  • 240 gr zelfrijzende bloem
  • 50 gr cacaopoeder
  • 6 eieren
  • 300 gr suiker
  • 6 el water
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Chocoladebiscuit: Doe de eieren, suiker en water in een keukenrobot mixer en laat ± 20 min. kloppen. Zeef bloem en cacaopoeder en meng onder het beslag. Strijk uit op een bakplaat en bak op 190° gedurende 5 à 10 min.

  2. Brokkeldeeg: Meng bloem, suiker en boter mengen, voeg een eitje toe, en kneed kort. Laat een half uur rusten in koelkast. Rol uit op gewenste dikte en steek uit met een ronde vorm. Bak af op 200°C gedurende 5 min.

  3. Chocolademousse: Laat de chocolade smelten au bain marie. Klop de eieren en suiker stevig op. Meng er de chocolade onder. En dan voorzichtig opgeklopte room erondermengen. Laat rusten in de koelkast

  4. Ganache: Breng de slagroom aan de kook. Voeg de chocolade toe en roer tot chocolade gesmolten is. Voeg de boter toe er roer glad.

  5. Macaron de Paris: Het eiwit en 25 g bloemsuiker opkloppen, meng daar gezeefde bloemsuiker en het  amandelpoeder onder plus kleurstof. Spuit kleine toefjes en laat ongeveer een uur rusten.Bak af op 150° gedurende 10 min.

  6. De samenstelling: Doe in een ring eerst het brokkeldeeg, chocolademousse, framboosjes dan een laagje biscuit, terug chocolademousse, framboosjes, biscuit en tenslotte terug mousse van chocolade. Laat opstijven in de koelkast

  7. De Afwerking: Ontvorm en overgiet met de ganache. Werk af met macarons aan de zijkant, en leg bovenaan 3 framboosjes, amandelnootjes en 2 macarons.

0

Nog geen stemmen