Chocoladetaart met frambozen
Ingrediënten
voor de cake
-
150 g echte boter
-
150 g kristalsuiker
-
4 eieren
-
150 g pure chocolade
-
100 g patisseriebloem
-
100 g amandelpoeder
voor de vulling
-
2 dl room
-
2 el kristalsuiker
-
200 g verse frambozen
voor de ganache
-
100 g echte boter
-
100 g pure of melkchocolade
-
100 g poedersuiker
-
3 el volle melk
Bereiding
Smelt de boter voor de cake in een kookpot, samen met de chocolade.
Doe de eieren en suiker in een kom en klop op tot wit schuim. Giet de gesmolten chocolade bij de opgeklopte eieren.
Voeg de bloem en het amandelpoeder toe en roer alles door.
Beboter en bebloem een ronde bakvorm, giet het deeg in de vorm en zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 40 minuten.
Maak nu de vulling: klop de room en kristalsuiker op. Snij de taart horizontaal in twee en smeer vervolgens op één van de twee helften crème fraîche. Leg er daarna verse frambozen op en werk af met nog wat extra crème fraîche.
Maak van de twee taarthelften weer één geheel en overgiet met de ganache.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be