Crème van speculoos, sorbet van limoen en basilicum en specerijenolie

Ingrediënten

  • limoensorbet
  • speculoospasta
  • room
  • mascarpone
  • olijfolie
  • druivenpitolie
  • steranijs
  • kaneelstokje
  • vanillestokje
  • peper
  • kruidnagel
  • basilicum
  • sap van 1/2 citroen
  • 2 th lepel suiker
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Meng 1/3 room, 1/3 speculoospasta en 1/3 mascarpone voor de crème Zet ½ olijfolie en ½ druivenpitolie op samen met steranijs, kaneelstok, vanille, peper, kruidnagel, sap van ½ citroen en 2 koffielepels suiker Laat op een laag vuurtje trekken ongeveer 20 min.

  2. Verkruimel wat speculaas als decoratie.

  3. Meng verse basilicum onder de sorbet van limoen.

  4. Snij partjes mandarijn en marineer deze in suikerwater (1/3 suiker, 2/3 water).

0
Nog geen stemmen