Glutenvrije chocoladetaart met steranijs

Ingrediënten

  • 1 eiwit

Vulling

  • 80 gr suiker
  • 200 gr chocolade (minimum 53% cacaogehalte)
  • 2 steranijs
  • 125 ml soya melk
  • 250 ml soya room
  • 1 ei

Taartbodem

  • 220 gr maïszetmeel
  • 80 gr rijstmeel
  • 5 gr guargom
  • 200 gr soya boter
  • 10 gr xanthaangom
  • 3 eierdooiers
  • 5 gr zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Glutenvrij
Dessert

Bereiding

  1. Taartbodem:

  2. Meng de droge ingrediënten in een grote kom, voeg de boter er in blokjes aan toe en meng dit met een vork door de bloem tot een kruimelig deeg. Voeg hier de eidooiers aan toe en meng dit tot een homogeen deeg. Halveer het deeg en pak het in in aluminiumfolie en leg het minimum 6 uur in de koelkast.

  3. Rol het deeg uit op een met rijstbloem bestrooid werkvlak, vet een taartvorm van 24cm in met sojaboter en leg het deeg voorzichtig in de vorm. Bak het in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten. Smeer het direct in met eiwit en plaats het opnieuw in de nog warme oven gedurende 5 minuten. De taartbodem is nu klaar voor de vulling.

  4. Vulling:

  5. Laat de melk en room samen met de steranijs en even zachtjes doorkoken. Giet de kokende melk op de chocolade en suiker en meng goed tot de chocolade gesmolten is. Meng er vervolgens het ei onder.

  6. Giet dit voorzichtig in de voorgebakken taartbodem en bak de taart af in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ongeveer 20 minuten tot de inhoud vast is. Laat afkoelen en dien op met rode vruchten en een snufje cacaopoeder.

0

Nog geen stemmen