Sabayon met vers fruit en vanilleroomijs
Ingrediënten
-
1½ l volle melk
-
6 eieren
-
witte wijn
-
likeur van gember
-
½ l room
-
290 gr eierdooiers
-
450 gr suiker
-
1 vanillestok
Bereiding
Voor het vanille-ijs: Snij de vanillestok in de lengte doormidden met de punt van een mes en laat de twee helften trekken in volle melk. Breng aan de kook.
Ondertussen klop je de eierdooiers met de suiker net zo lang tot het geheel wit romig is en suiker volledig is opgelost. Giet het vanillemengsel op de dooiers en roer het los. Verwarm het geheel op een laag vuurtje tot de dooiers gaan binden . Blijf constant roeren (vaneren). Giet het beslag uit op een platte plaat en zet in de koeling.
Daarna in paco potten of is ijsmachine afdraaien
Voor de sabayon: Snij je fruit in gewenste stukken, en verdeel over de glazen.
Neem een ei per persoon dat je gaat maken, alleen de eidooier gebruiken, je voegt een extra eidooier toe per persoon dat je maakt voeg je een lepel suiker toe, 1 el witte wijn met gember en appelsien.
Dit alles klop je op een zacht vuurtje mooi op tot een luchtige massa
Vanaf je ziet dat je koorden krijgt in je beslag heb je een mooie binding dan is je sabayon klaar en kan je deze op het fruit uitserveren.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be