Gekaramelliseerd Normandisch appeltaartje

Ingrediënten

  • 125 gr boter
  • 125 gr amandelpoeder
  • 125 gr suiker
  • 25 gr bloem
  • 50 gr boter (om de taartjes te bestrijken)
  • 80 gr rietsuiker
  • 1 losgeklopt ei
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Uit een plak bladerdeeg een ronde vorm snijden en deze aan de randen instrijken met een los geklopt eitje.

  2. Een frangipane maken van amandelpoeder, suiker, bloem, boter en eieren. Deze ingrediënten mengen tot een homogene massa.

  3. De appels schillen en in gelijke schijven snijden.

  4. De taartbodem insmeren met de frangipane, hierop de appelschijfjes leggen en insmeren met boter.

  5. Het taartje bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20 minuten. Overstrooien met rietsuiker en met een brander karamelliseren.

0
Nog geen stemmen

Griffith Park, Bottle Fermented Sparkling Rosé (South Eastern Australia)

Australian Fine Wines, €10,95
Gemaakt zoals Champagne is dit een vinnig bubbelende wijn, vol roze pompelmoes, klein rood fruit en frambozen. Lichtzoete ondertoon.