Gekaramelliseerd Normandisch appeltaartje
Ingrediënten
-
125 gr boter
-
125 gr amandelpoeder
-
125 gr suiker
-
25 gr bloem
-
50 gr boter (om de taartjes te bestrijken)
-
4 appels
-
1 vel bladerdeeg
-
2 eieren
-
80 gr rietsuiker
-
1 losgeklopt ei
Bereiding
Uit een plak bladerdeeg een ronde vorm snijden en deze aan de randen instrijken met een los geklopt eitje.
Een frangipane maken van amandelpoeder, suiker, bloem, boter en eieren. Deze ingrediënten mengen tot een homogene massa.
De appels schillen en in gelijke schijven snijden.
De taartbodem insmeren met de frangipane, hierop de appelschijfjes leggen en insmeren met boter.
Het taartje bakken in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 à 20 minuten. Overstrooien met rietsuiker en met een brander karamelliseren.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be