Marta Majewska
Aardbeien met gelei van citroenmelisse en bladerdeegkoekje
Ingrediënten
-
1 kg aardbeien
-
4 takjes citroenmelisse
-
5 dl zoete witte wijn
-
poedersuiker
-
peper
Bereiding
Week de gelatineblaadjes. Maak een infusie van de wijn met het limoensap, enkele gesnipperde limoenschillen en de citroenmelisse en kruid met een beetje peper. Laat ongeveer 15 à 20 minuten intrekken op een zacht vuurtje.
Haal dit door een vergiet en voeg er de gelatine aan toe. Bewaar het mengsel dan op een ijskoude plek.
Was en snijd de aardbeien in schijfjes. Snijd cirkeltjes uit het bladerdeeg en bak deze in een pan met antiaanbaklaag tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Serveer de aardbeien met de gelei en de bladerdeegkoekjes en strooi er nog een beetje poedersuiker overheen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be