Consommé van tomaat met appel, vanille en amandel

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Soep

Bereiding

  1. Was de tomaten. Verwijder de kroontjes en snij in stukken. Mix fijn in de blender met ongeveer 2 el zout. Plaats een natte handdoek in een grote zeef, giet er het tomatenmengsel in, sluit de handdoek en plaats er wat gewicht op. Plaats een nacht in de koeling zodat er helder tomaten vocht kan uit open.

  2. Kleur de amandel schilfers goudbruin in een anti-kleefpan.

  3. Snij de appel in fijne blokjes en meng met de pulp van de vanille en de honing.

  4. Verwarm de olijfolie en soja lecitine tot ongeveer 70°C, zet de staafmixer erin en mix tot een schuim. Giet het soepje in een soepbord.

  5. Leg het appelmengsel op de rand van het soepbord en werk af met de amandelschilfers. Werk het soepje af met het schuimpje.

0
Nog geen stemmen