Gebakken duifje met toastje van kippenlevers

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. De duifjes kruiden met peper en zout en aankleuren in een pan met olijfolie en een klontje boter. Vervolgens voor 10 minuten in een oven schuiven van 200°C. Als de duif gaar is deze even laten rusten.

  2. Puree van erwtjes met munt: Room koken met munt en als dit kookt de erwten toevoegen. Dit 4 minuten laten koken en daarna onmiddellijk mixen tot een puree.

  3. Farce op basis van kippenlevers: De kippenlevers kruiden met peper en zout en ze mooi aanbakken en kleuren in een pan met olijfolie. De pan deglaceren met een scheut rode porto. Alles in een blender doen samen met een stukje ganzenlever en een eetlepel gekonfijte sinaasappel. Dit alles mixen tot een farce. Toastjes bakken in olijfolie en hierop de farce smeren.

  4. Voor de saus in de pan van het duifje een scheut olijfolie doen samen met een klontje boter en hierin gehakte sjalotten aankleuren. De pan blussen met rode porto en laten inkoken samen met een beetje kalfsbouillon.

0
Nog geen stemmen

Rolf Binder, Selection 2005 (Barrosa, Australië)

Ad Bibendum, €23
Mooi versmolten wijn van 3 ‘zuiderse’ druiven. Eén brok fruitvlezigheid, zwarte/rode bessen, pruimen en Aziatische specerijen.