Snelle en lekkere chocomousse

Ingrediënten

Veel eenvoudiger maken kan een chocolademouse niet zijn. Voor deze versie van Piet heb je maar twee ingrediënten nodig. Best wel zwaar, dus serveer het in kleine glaasjes.

Extra info: de mousse is minder luchtig dan de versie met eiwit en opgeklopte room, maar minstens even lekker. Je kan dit ook perfect met kinderen maken.

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Warm de room op en smelt de chocolade al roerend in de warme room. Belangrijk: doe dit rustig op een laag vuurtje en blijf roeren. Het mag niet koken. Roer tot alles gesmolten is en een gladde blinkende massa ontstaat. Laat 2 uur opstijven in de koelkast tot de massa dikker, maar niet volledig hard is.

  2. Doe er opnieuw een klein beetje room bij. Roer stevig met een klopper los. Klop met een handmixer of keukenrobot tot een schuimige massa. 

  3. Laat kort afkoelen en garneer eventueel met een takje munt of wat bloemsuiker.

0
Nog geen stemmen