Forel met zuurkool

Ingrediënten

  • 600 gr zuurkool
  • 8 reepjes spek
  • 1 ui
  • 4 spekblokjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl witte wijn
  • 1 groentebouillon
  • boter
  • platte peterselie
  • laurierblad
  • tijm
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Versnijd de ui en de look en kook aan in wat vetstof. Voeg er de zuurkool bij samen met de spekblokjes. Bevochtig met de wijn, het water en de bouillon en laat opkoken. Voeg er de tijm en laurier aan toe. Laat gedurende 45 minuten pruttelen onder deksel.

  2. Was de forellen en rol ze elk in 2 spekreepjes op. Bak ze bruin, 3 minuten langs beide zijden.

  3. Serveer de forel met de zuurkool en eventueel wat aardappelpuree.

0
Nog geen stemmen