Varkensgebraad met zuurkool
Ingrediënten
-
3 el spekblokjes
-
300 gr zuurkool
-
1 varkensgebraad van 600 gr
-
1 ui
-
1 teentje look
-
tijm en laurier
-
3 sjalotten
-
10 jeneverbessen
-
boter
-
1 dl water
-
1 dl witte wijn
-
1 el groentebouillon
-
1 gerookte worst
-
kervel
Bereiding
Bak het varkensgebraad langs beide kanten bruin in een kom. Voeg er de versneden sjalotten aan toe en laat rustig garen onder deksel gedurende 30 à 40 minuten
Stoof de versneden ui aan met de gehakte ui en het spek Voeg de zuurkool toe en bevochtig met het water, wijn en de groentenbouillon. Voeg er tijm, laurier en jeneverbessen bij en versnijd er de gerookte worst in. Laat gedurende 45 minuten garen onder deksel.
Voeg bij het kookvocht van het vlees een glas witte wijn en laat even inkoken. Serveer het gebraad met de zuurkool en werk af met kervel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be