Zelf loempia's maken met restjes

Ingrediënten

Dressing

  • Thaise chilisaus
  • sesamolie
  • sojasaus
  • enkele ongezouten pindanoten
  • enkele blaadjes citroenverbena

De ideale restverwerking? Loempia's maken! Snel, eenvoudig en altijd goed!

Tip: Loempiavellen vind je in de Aziatische supermarkt. Ze heten ook Spring roll pastry.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Verwarm de friteuse voor op 175°C. Snij de kipfilets fijn in kleine lapjes. Schil een stukje gember, sjalot en enkele blaadjes citroenverbena. Hou nog wat citroenverbena over voor de dressing. Snij alles fijn en vermeng met de kipfilets.

  2. Snij een halve courgette in fijne reepjes en vervolgens in stukjes. Snij ook de babymaïs in fijne reepjes. Eminceer een stukje prei. Hou alles gescheiden in aparte kommetjes.

  3. Leg het loempiavel klaar en bestrijk deze met het ei. Vul nu het midden van het loempiavel met de kip en groenten die klaar staan. Rol het vel op en druk alles goed aan. Bestrijk eventueel met nog wat ei zodat de randen goed aan elkaar blijven plakken. Herhaal tot zoveel je er nodig hebt.

  4. Laat de loempia’s 2 à 3 min. frituren langs beide kanten.

  5. Voor de dressing, doe wat Thaise chili saus in een kommetje en doe er wat sesamolie bij. Om het zoetzure goed in balans te houden doe je er wat sojasaus bij. Hak enkele pindanoten fijn. Voeg ze samen met de rest van de citroenverbena bij de dressing .

  6. Dresseer met de sla, dressing en werk af met het sap van een halve limoen.

3.5
Average: 3.5 (2 votes)