Gerookte zalm met gebakken asperges en mousselinesaus met dille

Ingrediënten

Voor de zalm

voor de saus

Lust hij het of niet? Sofie schotelt Pascal een gerecht voor met zelfgerookte zalm, asperges en een echte mousselinesaus. 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Schil de asperges. Bak ze in twee eetlepels olijfolie. Kruid met peper en zout. Draai de asperges af en toe om. Zet ze onder in kippenbouillon. 

  2. Verwarm een pot. Doe het hooi in een cirkel of bakring in de pot. Doe wat olijfolie in de pot. 

  3. Bak de zalm met een takje tijm. Steek het hooi in brand en leg een deksel op de pot. Draai de zalm op en zet het vuur uit. Zorg dat de zalm niet te hard gebakken is.

  4. Snij de verse dille fijn.

  5. Meng de drie dooiers met het citroensap. Kruid met peper en zout. Voeg een klein scheutje water toe. Klop schuimig op zoals een sabayon op een laag vuurtje. Voeg de klontjes zachte boter toe. Zorg zeker dat de boter zacht is. Voeg de dille toe. Smaak af met peper en zout. 

  6. Serveer de asperges met de mousselinesaus en de gerookte zalm. Smakelijk! 

0
Nog geen stemmen