Tomaat-garnaal met frietjes

Ingrediënten

voor de mayonaise

  • 1 el mosterd
  • 2 el azijn
  • 2 el water
  • 1 l plantaardige olie
  • peper en zout
  • citroensap

Gooi ons lekkere grijze garnaal samen met frietjes, onze nationale trots en je hebt tomaat garnaal. Ook wel tomaat crevette genoemd. Het is één van onze Belgische klassiekers. En terecht! Met dit recept maak je het in een handomdraai.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Voor de mayonaise: Meng het ei, de mosterd, peper, zout, azijn en citroensap met het water en voeg er vervolgens de halve liter olie aan toe. Klop het mengsel met de mixer tot het stijf wordt.

  2. Voor de tomaat: Ontvel de tomaat. Dit doe je door een kruisvormige inkeping te maken in de tomaten. Doe tien tellen in kokend water. Haal uit en schrik dadelijk in ijskoud water. 

  3. Haal het hoedje eraf en de pitjes eruit. Meng vervolgens de mayonaise met de garnalen. Vul de tomaten op met de garnalen. Zet het hoedje van de tomaat er opnieuw bovenop.

  4. Hak de peterselie fijn en strooi eroverheen. Versier het bord met een beetje sla en gefrituurde frietjes.

5
Average: 5 (1 vote)