Gelakt spek met puree

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden breydelspek
  • 1 dl frambozenazijn
  • 100 g acaiahoning
  • 1 kaneelstok
  • 1 steranijs
  • 1 el peperbollen (gemengd)
  • 1 el korianderzaadjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 el jeneverbessen
  • 10 cl water
  • aardappelpuree
  • boter
  • 1 dl room
  • 1 ei

Spek vraagt om gelakt te worden. Heerlijk op de barbecue of grill. In dit geval serveren we het met puree, maar het is ook lekker tussen een broodje.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Gril de dikke sneden Breydelspek.

  2. Kook de frambozenazijn, de honing, de kaneelstok, de steranijs, de peper, de korianderzaadjes, de jeneverbessen, de rozemarijn en het water tot een stroop. Schik de speklapjes in een ovenschotel en giet de stroop eroverheen. Plaats gedurende 10 minuten in de oven op 180°C.

  3. Maak een smeuïge puree met boter, de room en 1 ei. Serveer het spek samen met de puree.

0
Nog geen stemmen