Roodbaarsfilet met lentepuree en vinaigrette 'vierge'

Ingrediënten

  • 3 el fijngehakte zongedroogde tomaten
  • 6 kleine roodbaarsfilets
  • 1 kg aardappelen
  • 2 el fijngehakte kappertjes
  • 200 gr boter
  • 1 dl room
  • 6 takjes platte peterselie
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1 th lepel fijngehakte peterselie
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 4 el olijfolie
  • citroensap
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar, pureer ze en meng ze met boter en een beetje room, 1 el kappertjes, 2 el zongedroogde tomaten, peper, zout en nootmuskaat.

  2. Span een plasticfolie over een bord en smeer dit in met olijfolie, schik de peterselieblaadjes erbovenop. Plaats dit gedurende 2 minuten in de microgolfoven.

  3. Ontgraat de filets, smeer ze in met olijfolie, kruid ze met peper en zout en grill ze in de grillpan.

  4. Voor de vinaigrette: Snijd de sjalot, 1 el zongedroogde tomaten, de peterselie, de geroosterde pijnboompitten en 1 el kappertjes ijn en meng ze met de olijfolie, citroensap en peper en het zout. Warm lauw op.

  5. Schik de puree en de vis op het bord. Werk af met de lauwe vinaigrette en de peterselieblaadjes.

4
Average: 4 (1 vote)