Gevulde pijlinktvis met tomatensaus
Ingrediënten
-
4 el witte wijn
-
8 witte boterhammen
-
peper
-
1 paprika
-
2 teentjes look
-
3 el fijngehakte peterselie
-
1 fijngehakte paprika
-
4 el fijngehakte chorizo
-
1 fijngehakte ui
-
zout
tomatensaus
-
boter
-
1 l tomatencoulis
-
3 th lepel paprikapoeder
-
1 chilipeper
-
2 el fijngehakte peterselie
-
4 el fijngehakte rode paprika
Bereiding
Maak de pijlinktvissen schoon en snijd de tentakels in kleine stukjes.
Week de boterhammen zonder korst in de witte wijn en de olijfolie en voeg de fijngesneden chorizo, de paprika, de peterselie en de fijngeperste lookteentjes eraan toe. Meng alles goed en kruid af met peper en zout. Vul de pijlinktvissen met dit mengsel en maak ze dicht met een tandenstoker (niet te vol zodat ze niet barsten). Bak de gevulde pijlinktvissen aan in een beetje boter.
Haal ze vervolgens uit de pan en voeg de ui, de chilipeper en het paprikapoeder eraan toe. Stoof dit alles even aan en blus met 1 dl witte wijn en voeg vervolgens de tomatencoulis eraan toe. Roer goed, leg de pijlinktvissen erin en laat dan ongeveer 30 minuten sudderen of zet ze in een oven van 160° C.
Strooi er nog een beetje verse peterselie en fijngehakte stukjes paprika overheen en serveer het geheel met rijst.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be