Cannelloni van aubergines met ricotta zwarte tapenade en tomatensaus
Ingrediënten
-
500 gr ricotta
-
½ l verse tomatensaus
-
peper en zout
-
enkele el zwarte tapenade
-
olijfolie
-
handvol parmezaanschilfers
-
handvol basilicumblaadjes
Bereiding
Gril de aubergines gaar in een grillpan. Besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Laat afkoelen.
Leg 2 aubergineschijven in de lengte achter elkaar zodat ze elkaar ongeveer 3 cm overlappen. Verdeel er een soeplepel tomatensaus over. Leg een flinke soeplepel ricotta op het uiteinde van de aubergine, een schepje tapenade en maak een rolletje. Leg per 2 op een ingevette ovenschaal. Overgiet met een beetje tomatensaus.
Verwarm 10 minuten in een oven van 160°. Schep in een bord, overgiet met flink wat warme tomatensaus. Werk af met parmezaanschilfers, zwarte tapenade en basilicum.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be