Lasagne met spinazie en ham

Ingrediënten

  • 1 blikje tomatenpuree
  • 500 gr spinazie
  • lasagnevellen
  • 2 blikken tomaat
  • 500 gr gehakt
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 500 gr hesp
  • 2 dl water
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak 1 teentje look samen met de ui in de vetstof. Doe er het gehakt bij (maak een bolognaise) en plet goed fijn zodat er geen brokken meer inzitten. Bak goed aan en doe er de tomaten en de tomatenpuree bij. Zorg ervoor dat de tomaten in kleine stukjes gesneden zijn. Laat een half uur koken. Let op, het is de bedoeling dat de massa zo droog mogelijk gekookt wordt. Kijk uit voor het aanbranden.

  2. Maak een dikke bechamel: smelt de vetstof en voeg de bloem toe. Laat de bloem wat aanbakken om de bloemsmaak te vermijden. Voeg ½ liter melk toe terwijl de pot van het vuur is. Zet de pot terug op het vuur als alle melk is toegevoegd en laat de saus een beetje indikken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. Stoof 1 teentje look in een weinig vetstof en doe hier de spinazie bij. Wanneer alle ingrediënten klaar zijn kan je beginnen bouwen: start met een klein beetje saus, leg er een laag lasagneblaadjes op, dan een laag ham, bechamel, lasagne, ham, spinazie, lasagne, ham, bolognaise, etc ...

  4. Plaats gedurende 45 min. in een voorverwarmde oven van 180°.

4.666665
Average: 4.7 (3 votes)

Lasagne

1. Kook de lasagnevellen niet
2. Werk met dikke sauze om water te vermijden
3. Bouw het geheel mooi op. Sla geen stappen over

SOS Piet 2

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020977714