Lekker bakken: Kriekentaart met vanillepudding
Ingrediënten
-
2 vellen bladerdeeg
-
25 g vanillepuddingpoeder
-
375 ml volle melk
-
50 g kristalsuiker
-
1 zakje vanillesuiker
-
abrikozengelei (zonder stukjes)
krieken
-
550 g krieken (ontpit)
-
40 g maïszetmeel
-
100 g kristalsuiker
Bereiding
Giet de melk in een kookpotje en voeg het vanillepudding poeder toe. Doe de vanillesuiker en 50 gr kristalsuiker erbij en roer door. Laat dit afkoelen in de koelkast.
Scheid de krieken van het sap. Doe het maiszetmeel en 100 gr suiker bij het sap (2dl) en roer goed door.
Haal het bladerdeeg uit de koelkast en leg hem in een vaste taartvorm. Prik er gaatjes in met een vork en snij de overtollige randen af. Smeer de afgekoelde vanillepudding op het bladerdeeg. Verdeel de krieken op de taart en overgiet met het kriekensap.
Snij dunne slierten van het 2e bladerdeeg en leg ze in kruisvorm over de taart. Snij de randen eraf. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C, gedurende 45 min. Warm de abrikozengelei even op met een scheutje water. Smeer dit over de bovenkant van de taart zodat ze mooi blinkt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be