Pasteis de nata
Ingrediënten
-
3 dl verse room
-
2 vellen bladerdeeg
-
4 eidooiers
-
180 gr kristalsuiker
-
zeste van 1 citroen
-
30 gr bloem
-
½ vanillestok
Bereiding
Doe de bloem in een kom en giet er 1 dl room bij. Roer stevig door met een garde tot alle klonters weg zijn.
Giet de rest van de room in een kookpot, voeg de citroenzeste en vanille toe en warm op. Giet de warme room bij het bloemmengsel, samen met de suiker en roer goed door. Voeg de eierdooiers toe en roer door. Doe de inhoud van de kom terug in de kookpot en warm op tot het kookpunt, blijf ondertussen goed roeren.
Wanneer het ingedikt is, zet dan de pot van het vuur en laat afkoelen. Haal de citroenzeste eruit.
Leg 2 bladerdegen op elkaar en rol ze losjes op. Snij schijven van ongeveer 3 cm van de worst. Druk de schijven plat, maak een kommetje en lag ze in een pasteis de nata bakvorm. Vul de kommetjes met de afgekoelde vulling en zet in een voorverwarmde oven van 220°C gedurende 20 min. Versier met kaneel
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be