Koolstoemp met gebakken zalm

Ingrediënten

  • 4 stukken zalm van 120 gr/stuk met vel
  • 12 aardappelen
  • 4 el gerookte spekblokjes
  • bakboter
  • walnootolie
  • arachideolie
  • platte peterselie
  • 1 ei
  • 1 dl melk
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en zet ze op in een wijde kom. Snij de kool in grove stukken, voeg ze bij de aardappelen en ook het spek laat het geheel koken tot alles gaar is (of stoom het in de stoomoven). Giet af en voeg er de melk en het ei aan toe. Stamp met de stamper tot een stoemp.

  2. Bak de zalm op het vel krokant in arachideolie. Serveer de stoemp met daarop de zalm en besprenkel met walnootolie. Versier met wat peterselie.

0
Nog geen stemmen