Gentse waterzooi van Sandra Bekkari

Ingrediënten

Voor de bouillon

  • olijfolie
  • 2 witte uien
  • 10 kruidnagels
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 1 wit van prei
  • peper
  • zout
  • enkele blaadjes laurier
  • enkele takjes bieslook
  • enkele takjes bladpeterselie

Voor de waterzooi

  • 2 wortelen
  • 2 raapjes
  • 1 ui
  • ½ bloemkool
  • 1 wit van prei
  • 1½ l groentebouillon
  • peper
  • zout
  • witte wijn
  • 4 aardappelen

Voor de liaison

  • 2 eidooiers
  • 200 ml haverroom

voor de tofu

  • olijfolie
  • 250 g tofu
  • peper
  • zout

voor de afwerking

  • enkele takjes peterselie

Sandra Bekkari trekt Vlaanderen rond en maakt klassiekers op haar eigen manier. Zo bereidt ze vandaag een Gentse waterzooi op haar eigen manier. Eenvoudig, gezond én lekker.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Carrefour

Bereiding

  1. Ontdek het recept van de waterzooi aan de hand van het videorecept. 

  2. Veel plezier en smakelijk. 

5

Average: 5 (1 stem)