International Irish Coffee Day: zo maak je de perfecte Irish Coffee

Ingrediënten

  • 1 kleine el bruine suiker
  • ⅓ whisky
  • ⅓ warme koffie
  • ⅓ room
  • cacao
  • rietje

Op 25 januari is het International Irish Coffee Day. Grote fan van een Irish koffie? Het is helemaal niet moeilijk om te maken. Nog meer Irish Coffee recepten vind je hier: de versie van Piet Huysentruyt, de versie van Sofie Dumont met cheesecake en met panna cotta met mokka.

 

Dit kan iedereen
1 persoon
Minder dan 15 minuten
Brits

Bereiding

  1. Verwarm je glas voor met warm water. Verwijder het water.

  2. Verhit whisky in een pannetje. Doe een kleine eetlepel bruine suiker in het glas.

  3. Naar wens kan je de whisky eerst flamberen, maar dit hoeft niet. Giet op de bruine suiker. Roer los.

  4. Blus met warme koffie.

  5. Klop room half op tot een soort van dikke yoghurt. Giet voorzichtig over de bolle kant van een lepel op de koffie. Klop je de room te hard, dan zal hij niet blijven drijven.

  6. Werk af met cacao en een rietje. Tip: in een Irish Coffee roer je niet. Je drinkt het door de room.

5
Average: 5 (1 vote)