Koude lenterol

Ingrediënten

  • 500 gr rijstvermicelli
  • 5 el zwarte bonensaus uit blik of Hoisinsaus
  • 20 vellen rijstpapier (vierkant)
  • bakboter
  • 1 kg scampi's
  • scheutje rijstazijn
  • 20 bladeren van kropsla
  • ½ kg sojascheuten
  • 40 blaadjes basilicum
  • 40 muntblaadjes
  • 2 bosjes koriander
  • ½ komkommer
  • 1 wortel
  • 5 tenen knoflook
  • 5 el water
  • zonnebloemolie
  • 2 tl suiker
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Voorgerecht

Bereiding

  1. Kook de rijstvermicelli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, spoel met koud water en zet ze weg in een kom zout water. Was de slabladeren en droog ze. Was de sojascheuten. Snij de komkommer en de wortel in smalle staafjes. Bak de scampi in wat bakboter. Pel ze en halveer ze.

  2. Spreid enkele schone droge handdoeken uit op het werkblad, neem een kom heet water en dompel hier 1 voor 1 de rijstvellen in, leg ze vervolgens op de handdoek Leg op elk rijstvel een blad sla, beleg vervolgens met wat rijstvermicelli, 2 garnaalhelften, een stukje wortel, wat munt, sojascheuten, basilicum, koriander en komkommer en rol de rijstvellen diagonaal op. Serveer met de kant en klare zwarte bonensaus.

  3. Voor de saus: Verhit de olie in de wok en bak hierin de look. Meng de zwarte bonensaus met het water en giet bij de look. Roer tot alles goed gemengd is en stevig kookt, voeg de suiker toe en serveer.

0
Nog geen stemmen