Lacquemants in de grill

Ingrediënten

Deeg

  • 600 gr patisseriebloem
  • 25 gr verse gist
  • 2½ dl melk
  • 200 gr echte boter
  • 50 gr kristalsuiker
  • 100 gr kandijsiroop
  • 1 eigeel
  • snuifje zout

Siroop

  • 100 gr kandijsiroop
  • 125 gr kristalsuiker
  • 50 gr vloeibare honing
  • 100 gr echte boter
  • snuifje kaneel
  • 10 gr water
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Los de gist op in lauwe melk en giet bij de bloem. Voeg de suiker toe en schraap het vanillestokje erbij.

  2. Strooi het zout op de randen, weg van de gist. Giet de kandijsiroop erop en verbrokkel de boter erbij.

  3. Voeg het eigeel toe en kneed stevig met de handen tot het deeg niet meer kleeft, voeg indien nodig nog wat bloem bij.

  4. Leg het in een kom onder een handdoek. Laat 30 à 45 min. rijzen op 40°C.

  5. Doe alle ingrediënten voor de siroop samen in een kookpotje en roer door. Laat dit even opkoken. Roer door en laat afkoelen in de koelkast.

  6. Scheur stukjes van het gerezen deeg en rol tot bolletjes. Druk de bolletjes plat.

  7. Zet het galettenijzer op 200°C of de paninigrill op grillstand en bak het deeg heel kort aan (15 tot 20 sec).

  8. Laat ze afkoelen, snijd ze doormidden en besmeer met de siroop.

0
Nog geen stemmen