Macaroni in kaassaus

Ingrediënten

  • 400 gr gemalen kaas
  • 200 gr gekookte ham
  • 350 gr macaroni
  • 80 gr boter
  • 80 gr bloem
  • 7 dl melk
  • 1 dl room
  • sap van 1/2 citroen

Zin in lekkere macaroni in kaassaus? Piet Huysentruyt legt je in 'De Perfecte Keuken' stap voor stap het recept uit van dit heerlijke pastagerecht. Hij legt je ook uit hoe je de perfecte bechamelsaus maakt.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt de bakboter en voeg er de bloem aan toe, laat even warmen en voeg er de melk en de room bij. Roer tot een gladde béchamel, kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg er 200 gr gemalen kaas bij. Voeg op het einde het sap van de citroen toe.

  2. Kook de macaroni gaar en spoel onder koud water. Doe de macaroni in de warme saus samen met versneden ham. Stort allen in een ovenschotel en overstrooi met de rest van de kaas.

  3. Plaats gedurende +- 20min in een voorverwarmde oven van 200° en 5min grillen voor een korstje.

0
Nog geen stemmen