Oesters met appelketchup
Ingrediënten
-
12 platte dikke oesters
-
2 granny smiths
-
4 dl water
-
2 blaadjes gelatine
-
haringeitjes
-
2 el zure room
-
kervel en dille
-
selderblaadjes
-
peper
Bereiding
Haal de oesters uit de schelp en vang het sap op.
Snijd de appelen in 4 en haal het klokhuis eruit. Zet de appelen onder water samen met de versneden selder, geraspte gember en het oestersap. Laat 30’ trekken op een zacht vuurtje.
Week 2 blaadjes gelatine in water.
Mix het appelmengsel in de blender. Voeg er de geweekte gelatine bij. Laat afkoelen in de koelkast tot het licht is opgesteven.
Frituur de selderblaadjes.
Serveer de oesters met de appelketchup, zure room, haringeitjes. Versier met kervel, dille en wat gefrituurde selderblaadjes. Werk af met peper.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be