Risotto van aardappel

Ingrediënten

  • 8 vastkokende aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • 1 l vis-of groentebouillon
  • 100 gr parmezaanse kaas
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Maak 1 liter vis- of groentenbouillon. Hak de sjalot heel fijn en snijd de aardappel eveneens in fijne stukjes.

  2. Stoof de sjalot en de aardappelen kort aan en voeg er beetje bij beetje de bouillon aan toe. Blijf roeren. Laat alles gedurende ongeveer 3 à 5 minuten doorkoken (laat de aardappelen niet te lang koken want het moet beetgaar blijven). Snij een tomaat in blokjes.

  3. Voeg er vervolgens de Parmezaanse kaas aan toe. Serveer in een diep bord, en strooi er een beetje basilicum, blokjes tomaat en enkele grijze garnalen overheen.

0
Nog geen stemmen