Rode koolsla met appel en bloedworst

Ingrediënten

  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 el appelmoes
  • 2 bloedworsten
  • 2 el honing
  • 10 el olie
  • 2 el sojasaus
  • citroensap
  • 1 appel
  • 1 eigeel
  • 1 takje rozemarijn
  • PH pepermix
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Voorgerecht

Bereiding

  1. Snijd de kool superfijn. Meng de honing met azijn, sojasaus en olie. Voeg er wat citroensap bij. Snijd de appel in julienne (fijne reepjes). Meng de kool met de versneden appel.

  2. Prik rondjes uit het bladerdeegvel. Schik er de appelmoes en bloedworst zonder vel op. Kleef dicht met wat eigeel. Schik een tweede velletje bladerdeeg erbovenop en sluit de pakjes af door met een vork de randjes dicht te duwen.

  3. Bestrijk de bladerdeegjes met eigeel voor een mooie gele kleur. Bak gedurende 15’ op 180°.

  4. Serveer de bloedworst flap met de rode koolsla. Werk af met een takje rozemarijn en PH Pepermix.

3

Average: 3 (1 stem)