Rozijnenbroodje
Ingrediënten
-
125 gr rozijnen
-
500 gr bloem
-
35 gr verse gist of 20 gr droge gist
-
1 eierdooier
-
225 gr melk
-
50 gr suiker
-
9 gr zout
-
75 gr boter
-
rum
Bereiding
Voor een brood zonder broodbakmachine: Los de gist op in de lauwe melk en meng het zout en de suiker eronder. Meng de bloem met het ei er vervolgens onder tot het een geheel wordt. Meng dit nu met de vetstof en kneed alles tot een mooi glad deeg. Laat rijzen, 45 à 60 minuten op een warme plaats (of zet, afgedekt met plastiekfolie in een oven van 40°C)..
Week de rozijntjes 15 minuten in een beetje water met een scheutje rum. Duw het deeg plat, duw er de rozijnen in en maak een broodjesvorm. Laat dit nogmaals rijzen gedurende ongeveer 20 minuten.
Bak gedurende 35 minuten in een oven van 180°C.
Voor de broodbakmachine: doe 500 gr bloem, 1 eierdooier, 50 gr suiker, 225 gr melk, 9 gr zout, 20 gr droge gist en 75 gr vetstof in de broodkom, en zet de machine aan op het juiste programma. Voeg de rozijnen toe wanneer de machine dat aangeeft.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be