Pistoletkrans met 3x beleg
Ingrediënten
-
2 keer 100 g steak
-
3 g gedroogde gist
-
5 eieren
-
1 sjalot
-
1 handvol bieslook
-
3 sneden beenham
-
1 sneetje jonge gouda
-
1 el boter
-
zwart sesamzaad
-
witte azijn
-
koolzaadolie
-
sambal
-
koolzaad
-
gemberpoeder
-
geroosterd sesamzaad
-
sesamolie
-
enkele blaadjes ijsbergsla
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C.
Kneed 200 ml water, 300 g bloem, 3 g gedroogde gist, een snuif zout en suiker in een keukenrobot met deeghaak, gedurende 20 minuten tot een homogeen deeg.
Laat het deeg vervolgens 1u30 rijzen op kamertemperatuur onder een vochtige keukenhanddoek.
Verdeel het deeg in 9 bolletjes.
Doe de bolletjes naast elkaar in een ingevette springvorm.
Laat gedurende 1 uur rijzen tot ze verdubbeld zijn in volume.
Bevochtig de gerezen deegbollen met water en bestrooi ze met sesamzaad, zwart sesamzaad of maanzaad.
Bak het brood gedurende 25 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C.
Haal het brood uit de oven en bestrijk de bovenkant met wat gesmolten boter.
Laat afkoelen op een rooster.
Kook 3 eieren gedurende 8 minuten en laat meteen afkoelen in ijskoud water.
Breek 2 eieren in een maatbeker.
Voeg hierbij 1 kl mosterd, 1 scheut witte azijn, 1 snuifje zout en versgemalen peper toe.
Doe de mixer in de maatbeker en voeg 20 cl koolzaadolie toe.
Mix tot een mayonaise.
Pel de 3 hardgekookte eieren.
Snipper 1 sjalot en enkele takjes bieslook fijn.
Plet de eieren samen met de fijngesnipperde sjalot en bieslook.
Voeg 2 el mayonaise toe en kruid met een mespuntje sambal, peper en zout.
Verhit een pan op het vuur.
Bestrijk de steaks met koolzaadolie.
Schroei de steaks aan alle kanten.
Deglaceer met een flinke scheut saké en 1 el sojasaus.
Zet het vuur af.
Snijd de steaks met 2 messen tot tartaar.
Voeg het braadvocht, 1 el mayonaise toe en breng op smaak met 1/2 kl gemberpoeder, 1 kl geroosterd sesamzaad, enkele druppels sesamolie en fijngesnipperde bieslook.
Kruid met peper en zout.
Snijd 3 sneden beenham, de kerstomaatjes en enkele blaadjes ijsbergsla in kleine stukjes.
Voeg 3 el mayonaise toe en kruid af met wat peper.
Snijd 1 sneetje gouda kaas in 6 plakjes.
Snijd het breekbrood open en beleg elk broodje met preparé, eiersalade of hamsalade met een sneetje kaas.
Sluit het belegde brood en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be