Cubano sandwich

Ingrediënten

Een echte over the top sandwich met veel vlees en kaas.

Dit kan iedereen
6 personen
Meer dan 90 minuten
Broodjes

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Warm 2 grillplaten op een hoog vuur.

  3. Rasp een blok emmental tot sneetjes kaas.

  4. Rasp de zeste van 2 appelsienen en 2 limoenen.

  5. Pers 3 appelsienen en 3 limoenen en overgiet de spiering met het sap.

  6. Voeg een scheutje olijfolie toe en kruid met peper en zout.

  7. Voeg 1 el gemalen komijnzaad toe.

  8. Snijd een handvol koriander fijn, kneus een teen knoflook en voeg toe.

  9. Laat het vlees minstens 30 minuten marineren.

  10. Zet dit 45 minuten in de oven op 200°C.

  11. Snijd de spiering in sneetjes en bak aan op de grillplaat.

  12. Bak hierna de sneetjes beenham aan.

  13. Beleg de sandwich met kaas, ham, spiering en dan nog wat kaas.

  14. Werk af met zoetzure augurk en mosterd.

  15. Doe wat olijfolie op de grillplaat en op de bovenkant van de sandwiches en bak krokant.

  16. Leg bakpapier op de sandwiches en leg er een tweede hete grillpan bovenop.

  17. Doe een teentje knoflook en wat zout in de vijzel. Pureer dit en voeg 2 el olijfolie toe.

  18. Werk af met peper en het sap van 1 limoen.

  19. Snijd 4 slaharten in kwartjes en 1 tomaat in schijfjes.

  20. Snijd een rode ui in sliertjes en een avocado in schijfjes.

  21. Voeg 50 g fetakaas toe en besprenkel met de vinaigrette.

  22. Serveer.

0
Nog geen stemmen