Marmercake

Ingrediënten

Een gemarmerde cake is één van de meest eenvoudige dingen om te bakken. 

Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Scheid de eieren.

  2. Doe 125 gram suiker en het zakje vanillesuiker bij de dooiers, en klop mooi wit en schuimig met een mixer.

  3. Zet een potje met de melk op een licht vuurtje en laat de chocolade smelten.

  4. Smelt de boter, en meng onder het deeg. Zeef de bloem en meng ook onder het deeg.

  5. Klop het eiwit heel stevig op met 125 gram suiker en meng als laatste onder het deeg. Verdeel het deeg in twee kommen, en doe bij één van de twee de gesmolten chocolade en meng.

  6. Beboter en bebloem je bakvorm. Doe de twee degen bij mekaar, en meng héél kort (zodat je nog mooi de verschillende kleuren blijft zien). Giet het deeg in de bakvorm.

  7. Plaats in een oven van 200°C, en verlaag na 15 minuten tot 180°C. Laat nog 45 à 60 minuten bakken (controleer met een breinaald of de cake gaar is).

0
Nog geen stemmen

Marmercake

1. Klop de eieren lang genoeg op
2. Werk met echte cacao voor de kleur
3. Creëer een marmereffect door er met een lepel door te roeren

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231