Marmercake
Ingrediënten
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Scheid de eieren.
Doe 125 gram suiker en het zakje vanillesuiker bij de dooiers, en klop mooi wit en schuimig met een mixer.
Zet een potje met de melk op een licht vuurtje en laat de chocolade smelten.
Smelt de boter, en meng onder het deeg. Zeef de bloem en meng ook onder het deeg.
Klop het eiwit heel stevig op met 125 gram suiker en meng als laatste onder het deeg. Verdeel het deeg in twee kommen, en doe bij één van de twee de gesmolten chocolade en meng.
Beboter en bebloem je bakvorm. Doe de twee degen bij mekaar, en meng héél kort (zodat je nog mooi de verschillende kleuren blijft zien). Giet het deeg in de bakvorm.
Plaats in een oven van 200°C, en verlaag na 15 minuten tot 180°C. Laat nog 45 à 60 minuten bakken (controleer met een breinaald of de cake gaar is).
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be