Sardientjes met chili en koriander

Ingrediënten

  • 2 el koriander, fijngehakt
  • 2 el korianderzaad
  • 3 teentjes look
  • 1 rode peper
  • 1 el sesamzaad
  • 4 sneden wit brood
  • olijfolie
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Maak met behulp van uitsteekringen 4 ringen uit het brood.

  2. Vermeng wat olijfolie met een fijngesnipperd teentje gepelde look. Bestrijk hiermee het brood en bak het goudbruin.

  3. Breng water aan de kook. Maak met je mes een kruisje aan de onderzijde van de tomaten en dompel ze enkele seconden in het kokende water. Haal ze met behulp van een schuimspaan uit het water en spoel met koud water om verder garen te voorkomen.

  4. Ontvel en snijd de tomaat in vier, verwijder de zaadjes en snijd vervolgens het vruchtvlees in kleine vierkantjes. (concassé). Hak de basilicum fijn en voeg toe aan de tomatenblokjes. Voeg enkele eetlepels olijfolie toe, breng op smaak met PH Pepermix en zout en meng het geheel. Zet afgedekt in de koelkast.

  5. Maak de sardientjes schoon, verwijder graten en ingewanden. Was de vissen, laat ze uitlekken, kruid ze met peper en zout en bak ze in de hete olie. Haal ze uit de pan en wentel ze in de gehakte koriander.

  6. Maak de Spaanse peper schoon, halveer en verwijder steeltje, zaad en zaadlijst. Hak fijn. Rooster sesamzaadjes en korianderzaadjes 1’ in een droge hete koekenpan zonder vetstof. Roer er de Spaanse peper door. Pel knoflook en pers 2 teentjes boven de koekenpan uit. Meng alles met elkaar.

  7. Leg de tomatenblokjes bovenop de broodjes en leg er de sardientjes op. Serveer de sardientjes bestrooid met het kruidenmengsel.

0
Nog geen stemmen