Tacotaart met chili con carne, koriander en limoen
Ingrediënten
Bereiding
Snij de ui, chilipeper (zonder zaadlijsten) en look fijn.
Verhit olijfolie aan in een stoofpot. Stoof de ui, look en chilipeper aan. Voeg de kaneelstok en komijn toe. Bak mee aan.
Voeg het gehakt toe. Bak gaar. Roer de tomatenpuree onder het gehakt.
Spoel de rode bonen onder koud water. Meng ze onder het gehakt. Kruid met peper en zout. Laat 5 à 10 minuten pruttelen onder deksel. Zorg dat het mengsel redelijk stevig is.
Neem een taartvorm of springvorm. Wrijf in met olijfolie. Leg er een tortillawrap op. Smeer in met zure room. Verdeel wat chili con carne en cheddar over de zure room. Bedek met een nieuwe wrap.
Smeer terug in met zure room en verdeel er opnieuw wat chili con carne en cheddar over. Bedek met een wrap.
Maak een taart van vijf wraps. Eindig met een paar lepels chili con carne en cheddar.
Plaats 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C of tot de wraps lichtgekleurd of krokant zijn.
Serveer de taart met partjes limoen, extra zure room, guacamole, fijngesneden lente-ui, munt en koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be