Tiramisu-ijs

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 2 dl melk
  • amaretto
  • 1 dl sterke koffie
  • 3 eidooiers
  • 1 ei
  • 100 gr suiker
  • 8 boudoirkoekjes
  • 4 chocoladeschilfers
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Dessert

Bereiding

  1. Doe de 3 eierdooiers, 1 ei en de suiker in een kom, mix alles tot een smeuïg geheel.

  2. Verwarm de melk, smelt de mascarpone en laat zachtjes koken: blijven roeren ! Voeg het mascarpone mengsel al roerend bij de eieren.

  3. Doe er dan de amaretto en de koffie bij (naar eigen smaak). Laat het geheel afkoelen in de ijskast en doe het daarna in de ijsmachine.

  4. Verkruimel de lange vingers.

  5. Haal het geheel uit de ijsmachine, meng er de verkruimelde lange vingers onder en de chocolade schilfers. Werk af met hagelslag en cacaopoeder.

0

Nog geen stemmen