Witloof in zure melksaus met gepocheerd ei
Ingrediënten
-
4 stronken Flandria witloof
-
boter
-
peper
-
zout
-
snuifje muskaatnoot
-
scheutje water
-
1 dl melk
-
1 dl karnemelk
-
1 citroen (sap)
-
1 th lepel groentebouillon
-
1 th lepel maïszetmeel
Bereiding
Snijd het bittere deel van het witloof en snij ze vervolgens in de lengte in dunne reepjes. Stoof ze aan in boter en kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Giet de melk en de karnemelk erbij. Meng het maïszetmeel met een beetje water en giet dit al roerend mee in de pan. Laat dit nogmaals opkoken terwijl je goed roert. Voeg citroensap toe naar smaak.
Pocheer een ei in water met azijn. Dresseer het witloof met erbovenop het gepocheerde ei.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be