Witloofroomsoep met grijze garnaaltjes

Ingrediënten

Een witloofsoep met garnalen, dat is het beste wat België te bieden heeft. Ons witte goud, het witloof, en ons grijze goud, de garnalen. Serveer het in een glaasje als hapje, in een bord als voorgerecht of in een tas als avondmaal, het smaakt altijd.

Wist je dat je ook soep kan maken door het witloof te stoemen?

Dit kan iedereen
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Stoom de fijngesneden ui, knoflook en sjalot samen met een scheut olijfolie en een eetlepel boter 3 minuten op 120°C of 9 minuten op 100°C in een niet-geperforeerde pan van 5,7 liter.

  2. Voeg er dan alle geschilde en kleingesneden groenten aan toe, strooi er de verkruimelde bouillonblokjes over en stoom 12 minuten op 120°C of 36 minuten op 100°C.

  3. Leg de garnalen in een zeer platte niet-geperforeerde pan en laat intussen op kamertemperatuur komen.

  4.  Voeg het water en de room toe aan de soep. Mix onmiddellijk in de pan en stoom nog 2 minuten op 120°C of 6 minuten op 100°C.  

  5.  Zet de pan met de garnalen boven de soeppan en stoom 5 minuten op 65°C, zodat de garnalen opwarmen zonder taai te worden.  

  6. Serveer de soep, doe een paar garnaaltjes in elk bord en versier met een blaadje bladpterselie en een beetje rauwe, in julienne gesneden witloof.

5
Average: 5 (1 vote)

Heerlijk stomen

Stomen is makkelijk, gezond en eenvoudig. Meer weten over de vijf voordelen van stomen?

 

Ontdek ze hier!

Meer over Miele.