Witloofroomsoep met grijze garnaaltjes
Ingrediënten
-
8 stronken witloof
-
1 groot ui
-
1 sjalot
-
2 teentjes knoflook
-
warm water
-
200 ml culinaire room
-
peper van de molen
-
300 g grijze garnalen
Bereiding
Stoom de fijngesneden ui, knoflook en sjalot samen met een scheut olijfolie en een eetlepel boter 3 minuten op 120°C of 9 minuten op 100°C in een niet-geperforeerde pan van 5,7 liter.
Voeg er dan alle geschilde en kleingesneden groenten aan toe, strooi er de verkruimelde bouillonblokjes over en stoom 12 minuten op 120°C of 36 minuten op 100°C.
Leg de garnalen in een zeer platte niet-geperforeerde pan en laat intussen op kamertemperatuur komen.
Voeg het water en de room toe aan de soep. Mix onmiddellijk in de pan en stoom nog 2 minuten op 120°C of 6 minuten op 100°C.
Zet de pan met de garnalen boven de soeppan en stoom 5 minuten op 65°C, zodat de garnalen opwarmen zonder taai te worden.
Serveer de soep, doe een paar garnaaltjes in elk bord en versier met een blaadje bladpterselie en een beetje rauwe, in julienne gesneden witloof.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be