Kroketjes van ham en mozzarella met witloofslaatje

Ingrediënten

  • 2 bot waterkers
  • 2 stronken witloof
  • 2 delen olijfolie
  • 1 deel sherryazijn
  • 2 el pijnboompitten (geroosterd)
  • extra Parmaham

voor de kroketjes

Samen met Yanina maakt Sofie Dumont deze keer een lekker slaatje van witloof en waterkers. Een restje puree verwerken ze tot kroketjes met als extra ingrediënten: mozzarella en Parmaham. Heerlijk!

Tip: serveer de balletjes met een pittige dipsaus als aperitiefhapje.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Pel de look en snij fijn. Verhit olijfolie in een pan en kleur de look licht aan. Zet opzij.

  2. Schil de aardappelen, snij in stukken en stoom gaar. Reken 15 à 20 minuten vanaf het water kookt. Giet af en haal door de passe-vite. Laat de puree afkoelen.

  3. Snij de basilicum fijn. Rasp de kaas. Snij de mozzarella en parmaham in stukjes.

  4. Voeg toe aan de puree: fijngesneden basilicum, mozzarella, Parmaham, look, peper, zout en nootmuskaat. Meng er ook de kaas onder. Rol balletjes van de puree.

  5. Doe in drie schalen: bloem, losgeklopt ei en panko. Haal de balletjes door de bloem, ei en panko. Leg opzij.

  6. Verhit de friteuse op 170°C en frituur de balletjes. Laat uitlekken op keukenpapier.

  7. Snij de witloof in twee en nog eens in twee. Spoel en dep droog. Snij vervolgens in fijne reepjes. Was de waterkers en zwier droog.

  8. Dresseer de sla en witloof op een bord. Verdeel er wat extra parmaham en pijnboompitte  over. Maak een vinaigrette van azijn, olijflie, peper en zout.

  9. werk af met de kroketjes.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van