Kroketjes van ham en mozzarella met witloofslaatje
Ingrediënten
-
2 bot waterkers
-
2 stronken witloof
-
2 delen olijfolie
-
1 deel sherryazijn
-
2 el pijnboompitten (geroosterd)
-
extra Parmaham
voor de kroketjes
-
600 g aardappelen (loskokend)
-
3 tenen look
-
peper
-
zout
-
nootmuskaat
-
1 bol mozzarella
-
8 sneetjes Parmaham
-
bloem
-
panko
-
2 eieren
Bereiding
Pel de look en snij fijn. Verhit olijfolie in een pan en kleur de look licht aan. Zet opzij.
Schil de aardappelen, snij in stukken en stoom gaar. Reken 15 à 20 minuten vanaf het water kookt. Giet af en haal door de passe-vite. Laat de puree afkoelen.
Snij de basilicum fijn. Rasp de kaas. Snij de mozzarella en parmaham in stukjes.
Voeg toe aan de puree: fijngesneden basilicum, mozzarella, Parmaham, look, peper, zout en nootmuskaat. Meng er ook de kaas onder. Rol balletjes van de puree.
Doe in drie schalen: bloem, losgeklopt ei en panko. Haal de balletjes door de bloem, ei en panko. Leg opzij.
Verhit de friteuse op 170°C en frituur de balletjes. Laat uitlekken op keukenpapier.
Snij de witloof in twee en nog eens in twee. Spoel en dep droog. Snij vervolgens in fijne reepjes. Was de waterkers en zwier droog.
Dresseer de sla en witloof op een bord. Verdeel er wat extra parmaham en pijnboompitte over. Maak een vinaigrette van azijn, olijflie, peper en zout.
werk af met de kroketjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be