Witloofsoep met seitan en gebakken broccoli
Ingrediënten
-
1 broccoli
-
een paar pompoenpitten
-
een paar takjes peterselie
-
olijfolie
-
peper
-
zout
voor de soep
-
1 klontje boter
-
2 ajuinen
-
peper
-
zout
-
5 stronken witloof (volle grond)
-
1½ l kippenbouillon
voor de seitan
-
200 g seitan (natuur)
-
1 kl curry
-
2 el kippenkruiden
-
½ kl cayennepoeder
-
1 kl paprikapoeder
-
1 kl basilicum (droog)
-
peper
-
zout
-
olijfolie
Bereiding
Smelt boter. Schil de ajuin en aardappelen. Snij in stukjes.
Stoof de ajuin en boter aan in de boter.
Snij de witloof fijn. Voeg toe aan de aardappelen.
Blus met bouillon.
Breng aan de kook en laat 15 à 25 minuten sudderen tot alles zacht is.
Mix fijn. Kruid met peper en zout.
Snij de broccoli in roosjes. Verhit olijfolie. Bak de roosjes. Kruid met peper en zout.
Rooster de pompoenpitten in een droge pan. Haal ze uit en zet opzij.
Snij de seitan in plakjes. Kruid met de specerijen. Snij in blokjes.Verhit olijfolie in een pan. Bak de seitan krokant.
Lepel seitan en broccoli in een diep bord. Giet er soep over. Werk af met de pitten, een likje olijfolie en peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be