Witloofsoep met seitan en gebakken broccoli

Ingrediënten

voor de soep

voor de seitan

  • 200 g seitan (natuur)
  • 1 kl curry
  • 2 el kippenkruiden
  • ½ kl cayennepoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl basilicum (droog)
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Een week lang is Sofie te gast bij de jonge bende van Familie. Deze keer leert ze Bab een verse soep maken. Op het menu: een witloofsoep met seitan en broccoli. Zo wordt het een heuse maaltijdsoep, net genoeg voor een lichte lunch of avondmaal.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Smelt boter. Schil de ajuin en aardappelen. Snij in stukjes.

  2. Stoof de ajuin en boter aan in de boter.

  3. Snij de witloof fijn. Voeg toe aan de aardappelen.

  4. Blus met bouillon.

  5. Breng aan de kook en laat 15 à 25 minuten sudderen tot alles zacht is.

  6. Mix fijn. Kruid met peper en zout.

  7. Snij de broccoli in roosjes. Verhit olijfolie. Bak de roosjes. Kruid met peper en zout.

  8. Rooster de pompoenpitten in een droge pan. Haal ze uit en zet opzij.

  9. Snij de seitan in plakjes. Kruid met de specerijen. Snij in blokjes.Verhit olijfolie in een pan. Bak de seitan krokant.

  10. Lepel seitan en broccoli in een diep bord. Giet er soep over. Werk af met de pitten, een likje olijfolie en peterselie.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van