Wok van nectarine
Ingrediënten
-
2 dl witte wijn
-
dl amandelenstroop
-
4 bolletjes vanille ijs
-
1 dl suikerstroop
-
1 el citroensap
-
boter
-
yoghurt
-
20 blaadjes basilicum
-
2 el fijngehakte amandelen
Bereiding
Snijd de nectarines in stukken. Bak de stukken aan in een beetje boter en voeg er de amandelschilfers aan toe. Voeg hier de fijngehakte basilicum en amandelen aan toe.
Blus met witte wijn. Voeg de suikerstroop en de amandelstroop eraan toe en vervolgens het citroensap.
Frituur enkele blaadjes basilicum in arachideolie (facultatief).
Maak een sausje met de yoghurt en een beetje basilicum.
Schik de nectarines in een bordje en giet het sausje eroverheen. Werk af met het gefrituurde basilicumblaadje en een bolletje vanille-ijs.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be