Banana Split met mangosalsa

Ingrediënten

voor de slagroom

  • 100 ml room
  • 1 el suiker

Banaan, chocolade en roomijs, dat is het recept van de bekende Banana Split. Voeg voor een exotische toets de salsa van mango en passievruchten toe. Lekker fris en zomers.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Klop de room voor de slagroom op met een eetlepel suiker. Zet opzij.

  2. Bak de bananen op een hoge temperatuur in een oven tot ze zwart en zacht worden.

  3. Verwarm de andere room op een zacht vuurtje en smelt hier in de chocolade. Zorg dat het niet kookt of de chocolade gaat schiften.

  4. Schil en snijd het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes. Meng de mango met passievruchtenpulp, citroenmelisse en smaak af met limoensap.

  5. Snijd de bananen open en verdeel over vier borden. Lepel een beetje chocoladesaus er over. Verdeel mooi de salsa, slagroom en vanilleijs. Serveer onmiddellijk.

0
Nog geen stemmen