Banana Split met mangosalsa
Ingrediënten
-
4 bananen
-
vanilleroomijs
-
1 mango
-
limoensap
-
2 dl room
-
een paar blaadjes citroenmelisse
-
100 g donkere chocolade
voor de slagroom
-
100 ml room
-
1 el suiker
Bereiding
Klop de room voor de slagroom op met een eetlepel suiker. Zet opzij.
Bak de bananen op een hoge temperatuur in een oven tot ze zwart en zacht worden.
Verwarm de andere room op een zacht vuurtje en smelt hier in de chocolade. Zorg dat het niet kookt of de chocolade gaat schiften.
Schil en snijd het vruchtvlees van de mango in kleine blokjes. Meng de mango met passievruchtenpulp, citroenmelisse en smaak af met limoensap.
Snijd de bananen open en verdeel over vier borden. Lepel een beetje chocoladesaus er over. Verdeel mooi de salsa, slagroom en vanilleijs. Serveer onmiddellijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be